Üzleti tippek

Hiába nyugtatott az Auchan

Az elmúlt napok eseményeinek hatására keddtől 65 forintért adja a görögdinnye kilóját az Auchan - közölte az áruházlánc. Az ajánlat nem nyerte el a gazdák tetszését, akik ismét kiborították az üzlet elé a dinnyét.

“Az elmúlt napok eseményeinek hatására, s annak érdekében, hogy a feszültséget csökkentse, az Auchan Magyarország úgy döntött, hogy 2008. július 15-től 65 Ft/kg-os áron értékesíti a görögdinnyét” – olvasható a közleményben, amely nem tér ki arra, hogy ezzel együtt változik-e a felvásárlási ár. Hétfőn még a társaság még azt közölte, hogy nem változtat üzletpolitikáján.

A döntés nem hatotta meg az áruházlánc M5-ös autópálya fővárosi szakaszánál lévő üzletéhez hajtó gazdákat, akik több teherautóból, 120-150 tonna dinnyét borítottak az aszfaltra, így tiltakozva a 16-22 forintos átvételi ár miatt. A gazdák 79 forintot kérnek a dinnye kilójáért.

Karsai József az akció végén (Fotó: MTI)

Karsai József az akció végén (Fotó: MTI)

Az akció – melyen jelen volt Karsai József szocialista képviselő – után a gazdákat rendőrök igazoltatták, de senkit nem vettek őrizetbe.

A kedd hajnali dinnyeborítási akció folytatására készülnek a gazdák, s mindaddig folytatják, amíg el nem érik, hogy az Auchan – a Spar és a Tesco áruházaihoz hasonlóan – legalább 79 forintért kínálja terméküket – mondta Karsai József a demonstráció után. A képviselő elmondta: a 79 forintos értékesítési ár 40 forintos felvásárlási árat jelentene.

Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára korábban úgy nyilatkozott: a minisztérium jogosnak ítéli a termelők felháborodását, és az FVM és az APEH közösen vizsgálódik, nem történt-e beszerzési ár alatti értékesítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik