Üzleti tippek

Nem vesz lengyel céget a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. nem veszi meg a Genefar B.V.-től a lengyel Polpharmát, és nem szerzi meg az oroszországi Akrihin gyógyszergyártót sem, miután a tranzakció 2008. július 14-re kitűzött zárására és a részvényjegyzésre a Genefar képviselőinek távolmaradása miatt nem került sor - közölte a Richter a tőzsde honlapján.

A Richter 2008. július 7-én jelentette be, hogy a Genefar várhatóan eláll a 2007 novemberében aláírt szerződéstől, amely a lengyel gyógyszergyártó cég, a Polpharma 99,65 százalékának megszerzéséről szólt. A lengyel versenyhivatal ugyan hozzájárult a tranzakcióhoz, de a Richter ugyanezen a napon értesítést kapott a Genefartól, hogy álláspontjuk szerint a megkötött szerződés megszűnt. Akkor a Richter közölte, hogy megteszik a szükséges intézkedéseket a szerződésben kikötött 40 millió dollár kötbér érvényesítése érdekében.

Beke Zsuzsa, a Richter szóvivője korábban elmondta: a Genefar, részvényesi minőségével összeférhetetlen módon részt kért a Richter operatív irányításából. A szerződés szerint a tranzakciótól bármelyik fél elállhat kötbér megfizetése mellett, vita esetén pedig a felek választott bírósághoz fordulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik