Üzleti tippek

Szeged “béna volt”

Komoly lehetőséget szalasztott el Szeged a Mercedes Kecskemétre településével - közölték a Fidesz szegedi központú választókerületi elnökei.

“Úgy néz ki Szegednek nem kell egy olyan iparág, egy olyan beruházás, amely 800 millió eurót hoz a térségbe, és a beszállítókon keresztül összesen 15 ezer családnak biztosít megélhetést” – mondta Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő, a KDNP szegedi frakciójának vezetője.

A politikus szerint Kecskemét fel tudott ajánlani egy 350 hektáros területet a zöldmezős beruházás helyszínéül, Szeged nem, s ezt az önkormányzat a környező kistelepülésekkel vagy Hódmezővásárhellyel összefogva sem kívánta megtenni. Kecskemét csökkentette a vállalkozások iparűzési adóját, miközben Szegeden a maximális mértékű adót szedik be.

Vécsey Ágnes, a szegedi önkormányzat szóvivője szerint a csongrádi megyeszékhely több okból sem jöhetett szóba a Mercedes-gyár leendő helyszíneként. A beruházó kifejezett kérése volt, hogy a gyár ne legyen 100 kilométernél messzebb a fővárostól, és a településen erős műszaki felsőoktatás legyen.

A beruházásösztönzésben közreműködő ITD Hungary Zrt. adottságaik alapján kategóriákba sorolva javasolja helyszínül az egyes településeket, Szegedet az informatikai, logisztikai és biotechnológiai befektetések iránt érdeklődőknek ajánlják – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik