Üzleti tippek

Keményít az APEH a tévédíjak beszedésében

Az APEH szerint sok vendéglátóhely nem fizeti a tv-készülék üzembentartási díját, a hivatal a jövőben az önkormányzati adóhatóságokkal egyeztet majd arról, hogy kik nem fizetnek.

“A médiatörvény alapján televíziókészülék-üzembentartási díjat kell fizetni annak, aki vendéglátóhelyen, szállodában vagy más kereskedelmi egységben nyilvános területen televíziókészüléket üzemeltet. Az APEH a jövőben az önkormányzati adóhatóságok bevonásával egyezteti majd a bejelentések alapján, kinek kellene, és ki fizet ténylegesen televíziókészülék-üzembentartási díjat” – írta az adóhatóság az APEH és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének keddi egyeztetése után a közleményében.

Az APEH-hoz érkező adatok alapján úgy tűnik, hogy sokan “elfelejtik” befizetni a televíziókészülék üzembentartási díját.

Az ORTT számításai szerint pedig lényegesen több pénznek kellene befolynia a vendéglátóhelyek és a szállodák készülékhasználatából. A kiemelkedő események, mint például a mostani labdarúgó-Európa-bajnokság idején ugyanis az éttermek, kávézók vendégcsalogatásra használják a közvetítések kivetítését, de a készülék üzemeltetése után fizetendő díj már nem feltétlenül jelenik meg a “közös kasszában” – tette hozzá a közlemény.

A költségvetési és a médiatörvény alapján az APEH a Műsorszolgáltatási Alapba továbbítja a befizetett üzembentartási díjat. A vendéglátóhelyek egy erre rendszeresített nyomtatvány segítségével fizethetik be a díjat – mutatott rá az adóhatóság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik