Üzleti tippek

Közbeszerzésekről egyszerűen

Kevés cég engedheti meg magának, hogy ne induljon állami és uniós tendereken. Ez a könyv egyszerűen, gyakorlati példákkal mutatja be a közbeszerzések világát.

Magyarországon nem lehet figyelmen kívül hagyni az államot és az önkormányzatokat mint megrendelőket, hiszen az adóbeszedés és az újraelosztás mértéke uniós mértékben is magas. De a vállalatok is egyre gyakrabban írnak ki tendereket, ahol jól jöhet a közbeszerzési pályázatokon szerzett tapasztalat.

Az uniós csatlakozás óta a közösségi piac is megnyílt a hazai cégek előtt, ezért nem árt tisztában lenni a közbeszerzés jogi szabályozásával. A Közérthető közbeszerzés közösségi keretek között című könyv azoknak szól, akik nem akarnak lemaradni az állami és az uniós megrendelésekről.

Konkrét példákat mutat

A kötet mindenki számára érthető formában mutatja be a hatályos jogi szabályozást, a módosításokat, és a törvény szövegét, mindezt gyakorlati példákkal színesítve. A Közbeszerzési Döntőbizottság, a Legfelsőbb Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ítéletei, döntései egyaránt megtalálhatóak a könyvben. Az Egyszeregyből nemcsak a jogértelmezéseket, de a döntőbiztosok és bírák gondolkodásmódját is megismerheti az olvasó.

Mindez nem csupán a tenderen indulók, hanem az ajánlattevők számára is hasznos lehet. A mások által elkövetett hibákból, félreértésekből tanulva elkerülhetik a csapdákat. A szerző mindent elkövet, hogy a száraz törvényszöveget minél gyakrabban szakítsák meg érdekes és szemléletes gyakorlati esetleírások.

A szerzőről

Dr. Monory Bulcs korábban különböző pozíciókban foglalkozott a közbeszerzésekkel. 2004-ben már jelent meg könyve a témában. A Közbeszerzési Döntőbizottság helyettes elnökeként testközelből ismerhette meg a közbeszerzések mindennapjait.

Dr. Monory Bulcs: Közérthető közbeszerzés közösségi keretek közt, BM Duna Palota Kiadó, 2006

Ajánlott videó

Olvasói sztorik