Üzleti tippek

Széthúznak adóreformügyben a szocialisták

Egyetértenek a járulékcsökkentés szükségességében az MSZP vezető politikusai, ám mindegyikük egy kicsit másképp képzeli el – derül ki a Népszabadság cikkéből.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese az élőmunkát terhelő adókat csökkentené, s ezzel párhuzamosan megnövelné a fogyasztási és vagyoni típusú adókat. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője viszont csak célzott járulékcsökkentésben lát érdemi lehetőséget, leginkább az alacsony iskolázottságúak munkához juttatása érdekében. A frakcióvezető ugyanakkor figyelmeztetett: a vagyoni típusú adók növelése negatív hatással lehet a nyugdíjasokra.

Simon Gábor, a szociális és munkaügyi tárca államtitkára szerint a járulékcsökkentés nem csodafegyver, ám ennek ellenére elismeri annak szükségességét. Az általános helyett azonban – Lendvai Ildikóhoz hasonlóan – a célzott járulékcsökkentés mellett tenné le a voksát.

Juhász Ferenc alelnök és Kiss Péter kancelláriaminiszter is az élőmunka terheinek csökkentése mellett van, Veres János pénzügyminiszter egyelőre nem árulta el személyes elképzeléseit – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik