Üzleti tippek

Jelentősen nőtt a híroldalak látogatottsága

A Szonda Ipsos és a Gemius gemius/Ipsos Audience kutatásának eredményei szerint márciusban jelentősen megnőtt a híroldalak látogatottsága.

Míg februárban 1,08 millió látogatója volt a 10 legnagyobb híroldalnak, addig márciusban ez a szám már 1,2 millió. A legnagyobb növekedést a ma.hu oldal mutatta, de a hirszerzo.hu és a hirstart.hu is növelni tudta a forgalmát. A legtöbb, 20 milliót meghaladó oldalletöltést a hirkereso.hu oldalon mértek, de a hirstart.hu is 10 millió feletti oldalletöltést generált mindkét hónapban.

A 30 legnagyobb weboldal közül márciusban a myvip.com, a blog.hu, a g-portal.hu, a hotdog.hu és az sg.hu látogatottsága növekedett számottevő mértékben.

A gIA közönségmérés olyan új eszköz az online piac számára, amely folyamatosan elérhetővé teszi az összes releváns weboldal hazai látogatottságát, beleértve nem csak a hazai nagy webhelyeket, hanem a nemzetközi szereplők statisztikáit is. Fontos különbség a korábban elérhető piaci adatokhoz képest, hogy a mérés elsődlegesen domain szerint azonosítja a felületeket és ezeket függetlenül jeleníti meg a rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik