Üzleti tippek

Óvódásokhoz szól a Kossuth Rádió

A Kossuth Rádió május 19-től új, óvodásoknak szóló mesesorozatot indít Vacka Rádió címmel.

„Mind az MR történetében, mind pedig a magyar elektronikus médiában egyedülálló ez a vállalkozás, hiszen eddig még senki gyártott napi gyakoriságú folytatásos meseregényt óvodásoknak”, mondta Kerényi György, a mostanában MR1-Kossuth Rádiónak nevezett csatorna adófőszerkesztője.

A mesesorozat forgatókönyvének elkészítésére az MR 2007 végén írt ki pályázatot, amelyre több mint 65 pályamű. A beküldött írások közül Gaál Zsuzsa alkotását találta a legjobbnak a bíráló bizottság.

A történet egy mesebirodalom rádiójában és körülötte játszódik, erőszakmentes, hétköznapi élethelyzetekre épülő, fordulatos és színes epizódokban bontakozik ki – legalábbis a rádió tervei szerint. A meséhez illő zenei anyagot Bujdosó János, Darvas Kristóf és Rutkai Bori komponálták.

Felkértünk húsz óvodavezetőt, Budapest különböző kerületeiből, nagyvárosokból, kisebb településekről, hogy a gyerekekkel együtt hallgassanak meg néhány epizódot, s véleményükkel segítsék a sorozat elindítását. A Vacka Rádió fogadtatása egyértelműen jó volt, és például a műsor sugárzásának időpontját a pedagógusok véleményének összegzése után döntöttük el – tette hozzá Kerényi György.

„Mind a rádióban, mind a televízióban hiánycikk a klasszikus gyermeki gondolkodásmódra épülő játékos, a figurák jellemét és kapcsolatait hangsúlyozó műsor, amely nem a versengésről és az erőszakról, hanem a gyermeklélekhez közelálló karakteres szereplők mindennapi életéről, nevetni- és szeretnivaló apró kis bolondságairól szól” mondta a Vacka Rádió indulása kapcsán Dr. Ranschburg Jenő klinikai gyermekpszichológus.

„Célunk az volt, hogy az óvodás korosztály számára minőségi szórakoztatást nyújtsunk, és átgondolt koncepció alapján a korosztály fejlődését is elősegítsük”, tette hozzá az adófőszerkesztő. A műsor lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek egyes helyzeteket újrajátszva azok megoldását megtanulják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik