Üzleti tippek

Az év második felében döntenek az adóreformról

Az MSZP gyorsan pótolja majd a liberális minisztereket, és az év második felében az adórendszer átalakításáról is döntést lehet hozni.

„Azt látom reálisnak, hogy az első félév lezárását követően (…) tudjuk azt megítélni, hogy 2009-ben milyen mozgástér áll rendelkezésünkre, és akkor fogjuk ezt a kérdést eldönteni – fogalmazott a pénzügyminiszter az MSZP választmányának szombati ülése után. Az adórendszeren belüli átalakítások és módosítások lehetőségét vizsgálják, de a következő hetekben nem lesz erről döntés – tette hozzá.

Az Új tulajdonosi programról úgy vélte, hogy mind parlamenti, mind társadalmi támogatottsága meglehetősen széles. A választmányi ülésen szó volt arról, hogy a következő időszak legfontosabb feladata – a konvergenciaprogramban lefektetett elvek megvalósítása mellett – az európai uniós fejlesztési források gyorsabb felhasználása, ezzel összefüggésben új munkahelyek létrehozása, a foglalkoztatás bővítése és az Új tulajdonosi program feltételeinek megteremtése.

A koalíciós szakítással kapcsolatban elmondta, hogy ha a liberális párt kilép a koalícióból, akkor az SZDSZ-es miniszterek „pótlása viszonylag gyorsan megtörténik”.

Simon Gábor, a választmány elnöke arról beszélt, hogy a testület elfogadta az MSZP 2007-es zárszámadását és 2008-as költségvetését. A testület egyetértett az Európai Szocialisták Pártja Mi Európánk című kiáltványával, és állásfoglalást fogadott el az MSZP és az európai szocialisták együttműködéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik