Üzleti tippek

Intést kapott Fábry miatt az RTL

Az RTL Klub megsértette Lendvai Ildikó szocialista politikus emberi méltóságát és méltatlan helyzetbe hozta őt a Fábry show egy pár héttel ezelőtti adásában – állapította meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). A médiahatóság a sérelmezett magatartás abbahagyására hívta fel a műsorszolgáltatót.

A lakossági bejelentések alapján indított vizsgálatban a műsor február 7-i adásában elhangzottak miatt marasztalták el a kereskedelmi csatornát; a határozat tervezetében az informátor közlése szerint az szerepel: a műsorvezető Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőre többször is – általa költői képnek nevezett – obszcén megjegyzéseket tett.

A döntésben az is szerepel: a 2006-os választások első fordulóját követően Dávid Ibolya MDF-elnökre célzó („Zöld erdőben jártam, ibolyát találtam, nem akart szavazni, le kéne savazni.”) versike hangzott el ugyanezen produkció beharangozójában, akkor azonban a műsorszolgáltató bocsánatot kért, és ígéretet tett arra, hogy a történtek leírását “általános okulásul” etikai kódexéhez mellékeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik