Üzleti tippek

A hírTV öt méterre közelítheti meg Veres Jánost

A hírTV munkatársai bukósisakban és sajtó feliratú láthatósági mellényben jelentek meg a Pénzügyminisztérium keddi tájékoztatóján, ahol Veres János pénzügyminiszter először távozásra szólította fel, majd arra kérte a őket, hogy ezentúl öt méteres távolságon belül ne közelítsék őt meg.

A televízió munkatársai nem adtak magyarázatot a Pénzügyminisztérium keddenként tartott szokásos sajtótájékoztatóján szokatlannak számító öltözetükre. A Magyar Nemzet című napilap írt keddi számában arról, hogy Veres János pénzügyminiszter „nekitámadt” a hírTV riporterének, aki kérdéseket kívánt neki feltenni. A napilap szerint „a tárcavezető válasz helyett a vállával egyszerűen a kameraállványnak lökte a kérdezőt”.

Távolabb szívesebben látja a hírTV-t (Fotó: MTI)

Távolabb szívesebben látja a hírTV-t (Fotó: MTI)

Veres János az államháztartási tájékoztatón elmondta: elege van abból, hogy a hírTV szórakozik vele és családjával, arról pedig nem tehet, hogy a riporter sem lát hátrafelé. Így amikor eléállt megakadályozva a továbbhaladásban, majd hátrafelé ment, a kameraállványnak ütközött. A hírTV riportere a keddi tájékoztatón az adócsalásért börtönbe zárt egykori üzlettársáról kérdezte a minisztert, aki nem válaszolt a kérdésre.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint felháborító, ahogyan Veres János viselkedik a média bizonyos képviselőivel. Elfogadhatatlan, ha egy miniszter úgy tesz, mintha belefejelne a kamerába, máskor pedig vállával egy kameraállványnak tol egy riportert fogalmazott. Ez a viselkedés semmi másnak nem tudható be, csak annak, hogy a kormány képviselői elvesztették az önkontrolljukat a számukra elsöprő vereséget hozó népszavazás után – fogalmazott.

„Mint minden nap, Szijjártó Péter ma is felháborodott” – reagált közleményben a Pénzügyminisztérium. Állítása szerint Veres János miatt, pedig az érthetőbb volna, ha a HírTV módszerei háborítanák fel. A HírTV folyamatosan provokálja Veres János pénzügyminisztert, majd azt a látszatot kelti, mintha a miniszter akadályozná a televízió munkáját. Ezzel szemben ennek az ellenkezője igaz, a HírTV riportere teremt provokatív helyzetet – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik