Üzleti tippek

Elindult az arab nyelvű BBC

Elindult kedden a BBC évek óta tervezett arab nyelvű hírtévéje, amelyet részben a brit közszolgálati tévé- és rádiótársaság kelet-európai - köztük magyar - adásainak megszüntetésével felszabadult pénzforrásokból finanszíroznak.

A BBC világszolgálatának kötelékében működő, BBC Arabic nevű tévé egyelőre napi 12 órában sugároz, de még az idén áttér a 24 órás adásra. A műsort külön díj nélkül, műholdas antennával vagy kábeles hálózaton lehet fogni Észak-Afrikában és a Közel-Keleten.

A televízió óránként 30 perces, esténként pedig két, egyenként egyórás híradóval jelentkezik; a köztes időt politikai magazinműsorok és elemzések töltik ki. A BBC World Service azt reméli, hogy az adónak 2010-re hetente 20 millió nézője lesz, a BBC Arabic televízió, az arab nyelvű rádióadás és az internetes arab szolgáltatás együttes heti közönsége pedig eléri a 35 milliót.

A BBC-nél folyamatosan cáfolják azokat a sajtókommentárokat, amelyek szerint az arab nyelvű hírtelevízió létrehozásának célja a közvetlen verseny a katari székhelyű, az arab világban rendkívül népszerű al-Dzsazíra tévéállomással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik