Üzleti tippek

Távozik a BKV vezetője

Szívbetegsége és a személyét ért támadások miatt felmentését kérte posztjáról Antal Attila. A BKV vezérigazgatója búcsúlevelében keményen bírálja a főváros vezetést és azt állítja: a sajtóban tálalt korrupciógyanús ügyek mindegyikében ártatlan.

„A tizennyolc éve minden esztendőben milliárdokkal alulfinanszírozott és átpolitizált közszolgálati cégnél, munkámmal, vezetői elképzeléseimmel az utolsó utáni pillanatban elkezdődött a rendszerváltás.

A fővárosi közgyűlésben viszont tizennyolc év után még ma sem attól hangos a ház, hogy a finanszírozási probléma egyedüli megoldását adható Zrt. tulajdonosa hogyan kompenzálja anyagilag az általa megrendelt közszolgáltatást. Köztudott tény, hogy nem az én elvárásom volt a nullszaldós BKV. Nullszaldós úgy, hogy a tulajdonos hosszú évek óta még az inflációt követve sem emelte a támogatást, és idén már hitelt sem vehet fel a vállalat.” – olvasható Antal Attila szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Antal Attila (Fotó: Gáti András)

Antal Attila (Fotó: Gáti András)

„Nem mindenkinek érdeke egy működő BKV Zrt. Az általam irányított átvilágítása és pénzügyi konszolidációs programja a közlekedési vállalatnak, rengeteg érdeket sértett. Mondhatnám úgy is sok ember „üzleti lábára” léptem. Tévedtem, a teljes tulajdonosi kör szemléletváltása nélkül egy ember nem érhet el döntő változásokat, még közérdekből sem.” – folytatta írását a BKV vezérigazgatója.

Antal Attila levelében azt írja, hogy a közlekedési vállalat felügyelőbizottsága nem marasztalta el a busztenderrel kapcsolatban, és hogy hosszú évek óta vezetése alatt lett átlátható a 4-es metró költségvetése, szerződései. Fia ügyével és a BKV végül eredménytelenül zárult használtbusz-tenderével kapcsolatban Antal közölte: a munkaügyi felügyelet vizsgálata semmiféle szabálytalanságot nem talált.

„Apa vagyok és férj. A támadásoknak köszönhetően megromlott az egészségem, szeretném felnőni látni a negyedik, 3 éves gyermekemet is. A szívbetegségemmel orvosi kezelés alatt állok több hete, 53 évesen pár napja túlestem egy életmentő műtéten, még több hetet kell szívszanatóriumban töltenem. Úgy érzem belefáradtam. Mondhatnám azt is, „akik” és amit akartak elérték, félreállok.

A családom kérésének eleget téve egészségügyi állapotom miatt, a mai napon kértem a BKV ZRt. arra jogosult Igazgató Tanácsának elnökétől a felmentésemet. Ezzel esély kapva arra, hogy megéljem – legalább külső szemlélőként – a BKV Zrt. jövőbeli pénzügyi konszolidációjának végét.” – zárja levelét Antal Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik