Üzleti tippek

Vakot tiltott ki a Tesco

Akár egy bűnözőt, úgy kísérték ki a pápai Tesco áruházból vakvezető kutyája miatt Orsós Sándort, mire a férfi az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult – írta a Magyar Nemzet.

A világtalan férfi eddig háromszor kísérelt meg vásárolni vakvezető kutyája társaságában. Az első alkalommal a biztonsági őr be sem engedte őt, ezt követően azonban – a Vigyázó Szemek érdekvédelmi szervezet reklamációja után – a Tesco levélben kért elnézést a történtekért. Két héttel ezelőtt Orsósékat ismét megállították, ám a Vigyázó Szemek vezetőjének közbenjárásával végül bejutottak. A férfi harmadik kísérlete múlt héten zajlott le, akkor megint kikísérték, mondván a Tescóba kutyával ezentúl nem lehet bemenni, különben az ÁNTSZ megbünteti az áruházat.

Orsós Sándor ezt követően fordult az Egyenlő Bánásmód Hatásághoz. Udvardy György, a Tesco képviselője a lappal azt közölte, hogy helytelenül viselkedtek a pápai áruházban. Az incidensek után belső utasításban erősítették meg, hogy a vakvezető kutyát be kell engedni a Tesco üzleteibe – nyilatkozta.

A lap felhívta a figyelmet, hogy a jelenség nem egyedi. Az Interspar Magyarország egyik üzletében tavaly októberben szintén nem engedték vásárolni a vakvezető kutyával közlekedő Németh Vilmost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik