Üzleti tippek

Utasi Árpi lesz a veszprémi Bendegúz

Március végén mutatják be a veszprémi Petőfi Színházban az Indul a bakterház című darabot, amelynek főszerepét Utasi Árpád, az egyik kereskedelmi tévé tehetségkutatójában feltűnt mesemondó fiú játssza.

Az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának 15 éves vajdasági a győzteséről kiderült, hogy igazi Bendegúz alkat, aki most színházban is bizonyíthatja a tehetségét – mondta Bujtor István színidirektor. A másik főszerepet, Szabó baktert Eperjes Károly színművész, a színház művészeti vezetője formálja meg, a rendező pedig Bereményi Géza lesz.

Bujtor kiemelte, hogy a rendező Árpádot ugyanolyan meghallgatásnak “vetette alá” Budapesten, mint a veszprémi szereplőválogatás valamennyi résztvevőjét. Ezek után határozott úgy Bereményi Géza, hogy Utasi Árpád a veszprémi válogatáson jól teljesítő másik fiúval kettős szereposztásban alakítja majd a csibészes gyermekkaraktert.

Utasi Árpád

Utasi Árpád

Bujtor István elmondta: a színház a próbák és az előadások ideje alatt szállást biztosít Utasi Árpádnak és szüleinek Veszprémben, vállalja az étkeztetésüket is, továbbá a színház gépkocsijával szállítják majd őket – ha szükséges – lakhelyükre, Csantavérre. Az igazgató elmondta: Árpád mellé magántanárt is fogadtak, hogy az ifjú mesemondó a tanulmányaiban se maradjon le.

Eperjes Károly is találkozott már leendő főszereplőtársával, neki is tetszett a csibészes, talpraesett fiú, s “rábólintott a közös szereplésre”, sőt reményei szerint emlékezetes előadás születik majd Veszprémben – mondta el a direktor.

Bujtor István emlékeztetett arra, hogy Bereményi Géza évekkel ezelőtt színpadra állította már a darabot Zalaegerszegen, s szerinte a rendező úgy látja, ezúttal is izgalmas, nagy sikerű produkciót “hoznak össze”, amely azonban bizonyosan más lesz, mint a zalaegerszegi előadás volt.

Varga Róbert, a Petőfi Színház sajtófőnöke mondta el az MTI-nek, hogy Utasi Árpádnak élő szerződése van a Csillag születik című műsort bemutató televíziós csatornával, ám a kereskedelmi tévé vezetői nem gördítettek akadályt a “kis mesemondó csillag” színházi szereplése elé. Örömmel vették, hogy felfedezettjük életében először színházi szerepet alakíthat, így hozzájárultak a veszprémi fellépéséhez – tette hozzá.

A sajtófőnök tájékoztatott arról is, hogy Utasi Árpád szombaton érkezik Veszprémbe, amikor is az első olvasópróbán találkozik majd Bereményi Gézával és Eperjes Károllyal, s természetesen a darab teljes stábjával, így a “veszprémi Bendegúzzal” is. Nem utolsósorban találkozik Bujtor István igazgatóval is, ugyanis szombaton írják alá a főszerepről a szerződést – közölte a sajtófőnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik