Üzleti tippek

Pirulagyártó nagyhatalom lehetünk

Százmillió dolláros beruházást valósíthat meg Magyarországon az idén a világ egyik legnagyobb generikus gyógyszergyártójának számító izraeli Teva – írta a Világgazdaság.

Gábor Péter, a Teva Magyarország Zrt. üzletfejlesztési igazgatója a lapnak elmondta: amennyiben sikerül megegyezni a kormánnyal a részletekről, illetve az esetleges támogatás mértékéről, a cég debreceni termelőegységét bővítené. Ha a beruházás megvalósul, a gyár kapacitása kétszeresére nőhet, s ezzel – a cikk szerint – „a Hajdú-Bihar megyei üzem lehet a legnagyobb pirulagyártó egység egész Európában”.

A végső döntés még nem született meg a beruházás helyszínéről, így az is elképzelhető, hogy kedvezőbb feltételek esetén az anyavállalat egy másik közép-európai ország mellett dönt.

A debreceni beruházás mellett szól ugyanakkor, hogy a társaság Magyarországon már több mint egy évtizede aktív, s az elmúlt tíz esztendőben hazánk – az Egyesült Államok és Izrael mellett – a Teva legjelentősebb bázisává vált. Ma már itt található a gyógyszergyártó európai termelési és kutatás-fejlesztési központja is – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik