Üzleti tippek

Hárman pályáztak a MTV elnöki posztjára

A Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára leadott mindhárom pályázat megfelel az alaki elvárásoknak, így érvényes - közölte a dokumentumok felbontása után Czeglédi László kuratóriumi elnök.

Neveket – arra hivatkozva, hogy egyetlen aspiráns nem adott ehhez hozzájáruló nyilatkozatot – nem közölt; kuratóriumi források a nap folyamán megerősítették az MTI azon információját: az egyik hírportálon MTV-blogot indító Hammer Ferenc szociológus, médiakutató és a köztévénél korábban vezető tisztségeket betöltő Szabó Stein Imre a másik két induló a jelenlegi elnök, Rudi Zoltán mellett.

Testületi tagok az MTI-nek elmondták: következő, február 4-i ülésükön ismerkednek meg személyesen is a három pályázó elképzeléseivel, az elnökjelölésre és a választásra pedig 15-én vagy 22-én kerülhet sor.

Tavaly novemberben hatan vették meg a versenybe szálláshoz szükséges pályázati csomagot, de a teljes névsor mindmáig nem került nyilvánosságra.

A posztot közel négy éve betöltő Rudi Zoltán – az első elnök, aki kitöltheti mandátumát, és akinek esélye van újrázni – tavaly november végén jelentette be, hogy versenybe száll a tisztségért, és az MTV hétfői közleménye szerint be is nyújtotta délelőtt pályázatát, amelyben 69 oldalon vázolja elképzeléseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik