Üzleti tippek

Az Ab elé kerülhet az áfatörvény

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE), mert álláspontja szerint a január elsejétől hatályos áfatörvény több rendelkezése is ellentétes az alkotmánnyal - írta a Magyar Nemzet.

A beadványt már elkészítették, de a végső döntést az egyesület csütörtöki ülésén hozzák majd meg – nyilatkozta a lapnak Ruszin Zsolt, a szervezet budapesti elnöke. Mivel a Pénzügyminisztérium (PM) nem reagált a szakma felvetéseire, a jogbizonytalanságot előidéző jogszabályról az alkotmányvédő testület mondhatja ki a végső szót – olvasható a lapban.

A cikk szerint a könyvelők egyesülete már többször kérte a PM-et, hogy vizsgálja fölül az általános forgalmi adóról szóló, 2007-ben megszavazott és 2008. január 1-jétől hatályos törvényt, a tárca azonban rendszerint válasz nélkül hagyta a szakmai szervezet észrevételeit. Ezért az egyesület ezért úgy döntött, pontokba szedi az új áfatörvény mindazon szabályait, amelyek felfogásuk szerint jogbizonytalanságot okoznak.

A tizenegy témakört taglaló dokumentumot két héttel ezelőtt juttatták el a PM-hez, ám a tárca ismét nem reagált a szervezet felvetéseire – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik