Üzleti tippek

Értelmiségi híradót indít az m2

A fél kilences híradó az értelmiségieknek szól majd, több külföldi és internetes hírrel. Mindkét csatornán megújul az időjárás-jelentés is.

Hétfőtől új híradót láthatnak az m2 nézői. Az m1 félnyolcas híradójától tartalmában eltérő, önálló adás a csatorna közönségéhez igazodva nagyobb hangsúlyt fektet a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre.

Az m2 csatorna 2004-es megújulása óta ismétlő csatornából markáns tematikával rendelkező tudáscsatornává vált. Az elmúlt évek során az m2-nek stabil nézőtábora alakult ki, és eljutott arra a fejlődési pontra, hogy a nézői igényeknek megfelelően saját híradót indítson. „Az m2 tartalmi fejlődése most tette indokolttá, műszaki-technikai fejlődése pedig most tette lehetővé, hogy megvalósuljon a csatorna régóta tervezett önálló Híradója” – indokolja döntését Kósa Somogyi György, az m2 műsorigazgatója.

A január 28-án induló új híradó 25 percében helyet kapnak a bel- és külföldi hírek, a sport, az időjárás-jelentés, illetve egy újítás: az internet, illetve a technika világáról szóló hírek. A mindennap fél kilenckor kezdődő új híradó a hangsúlyt a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre fekteti, igazodva az m2 közönségéhez. A kutatások szerint az m2 csatornát többségében magasan kvalifikált, vezető beosztású, jobb anyagi helyzetű, általában értelmiségi nézők választják.

A műsort az MTV hírigazgatósága készíti, hasonlóan az m1 hírműsoraihoz.

„Nagy lehetőség ez sok fiatal és tehetséges munkatársunknak, hogy más oldaláról is bemutatkozzon, ahogy a szerkesztőségnek is, hogy műfaji-technikai újításokat próbáljon ki” – mondta Kert Attila, az MTV hírigazgatója.

Az új m2 Híradó műsorvezetői eleinte tapasztalt MTV-sek lesznek: Novodomszky Éva, Bakos Piroska, Kiss Gabi, Süveges Gergő, Szántó Dávid, de hamarosan feltűnnek majd az m2 Híradó saját fiatal műsorvezetői is.

A Híradó debütálásával egy napon láthatják a köztelevízió nézői az új időjárás-jelentést is. A visszajelzések alapján a nézőknek gyakran az a problémájuk, hogy miközben a meteorológus a térképen mutatja a légköri jelenségek mozgását, éppen azt a területet takarja el, ahol a néző lakik. Az új animációs megoldásokkal és a képernyő alján futó információs csíkkal – az MTV közleménye szerint – ez meg fog oldódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik