Üzleti tippek

Gyurcsány és Győzike egy szinten?

A magyarok senki mást nem tartanak olyan hiteltelennek, mint a politikusokat, és olyan hitelesnek mint a médiaszereplőket. A kormányfőt körülbelül annyira tartják megbízhatónak, mint Gáspár Győzikét – derül ki a TNS Hungary által a Blikk megbízásából készített kutatásából.

A politikusok között Sólyom László a leghitelesebb. Neki a megkérdezettek 23 százaléka adna kölcsön. A politikusi rangsorban az államfőt Orbán Viktor és Dávid Ibolya követi, 19-19 százalékkal. Az MSZP-sek közül Szili Katalinra bíznák rá legtöbben a pénzüket, százból 13-an, míg Lendvai Ildikóban, illetve Gyurcsány Ferencben csak minden tizedik válaszadó bízik.

A legrosszabbak között Demszky Gábor (8 százalék), illetve Horváth Ágnes (6 százalék) szerepel. Az üzletemberek megítélése is negatív: míg a bűvös kocka feltalálójának, Rubik Ernőnek százból harmincan adnának kölcsön, Zwack Péter csak 22 százaléknyi kedvező szavazatot kapott. Demján Sándornak a megkérdezettek mindössze 11 százaléka, az OTP elnök-vezérigazgatójának, Csányi Sándornak 10 százaléka kölcsönözne.

A legmegbízhatóbbnak ítélt magyar híresség Vágó István. Bár neki is a megkérdezettek kevesebb, mint fele adna kölcsön, 46 százaléknyi szavazatával mégis listavezető. Őt Erős Antónia és Vitray Tamás követi, 44-44 százalékkal, majd Jakupcsek Gabriella és Szulák Andrea (41-41 százalék). A tévéből ismert emberek listájának végén Győzike áll 10 százaléknyi szavazattal.

A kutatás alapjául szolgáló adatfelvétel 2007. 44-46. hete között zajlott. A TNS Hungary munkatársai minden héten 500 főt kérdeztek meg, a válaszadókat otthonaikban keresték fel. A megkérdezettek reprezentatívak a mai magyar 15 év feletti lakosságra (életkor, nem, iskolai végzettség, településtípus és társadalmi státusz alapján).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik