Üzleti tippek

Leváltották a TV2 igazgatóját

Új programigazgatót nevezett ki a TV2 Gyöngyössy Bence személyében.

A szakember a jövőben a csatorna gyártott műsoraiért, a vásárolt sorozatokért és filmekért, a műsorstruktúra kialakításáért és a program-kutatásért felel. Elődje, Poich Lóránd február 1-től tanácsadóként folytatja munkáját a csatornánál.

Gyöngyössy Bence, a TV2 új programigazgatója, az RTL Klubnál dolgozott az alapítás óta, sokáig a kereskedelmi csatorna programigazgatója volt. A szakember nevéhez fűződik több olyan mai napig is a képernyőn lévő műsor bevezetése mint a Legyen Ön is milliomos, a Kész átverés show, a Mónika és a Heti Hetes.



Leváltották a TV2 igazgatóját 1

Gyöngyössy Bence forgat


A csatornától Frei Tamás rosszul sikerült Dossziéja miatt távozott, mert utólag kiderült, hogy egy exkluzív interjút adó állítólagos bérgyilkos felbérelt színész volt. A 2001-ben történt incidens miatt lemondott a csatorna vezérigazgatója, Piller András is, akinek helyét azóta Dirk Gerkens tölti be. Ugyan személyes felelősség vélhetően nem terhelte egyiküket sem, de mindketten önként adták be felmondásukat.

Az 1963-ban született Gyöngyössynek már édesapja is filmrendező volt, fia pedig 1980-ban Münchenbe ment, hogy az ottani filmművészeti főiskolán tanulhasson.

Az utóbbi években producerként és rendezőként egy sor újraforgatott filmet jegyez, mint például a „Hippolyt,” a „Meseautó,” az „Egy szoknya, egy nadrág” és az „Egy bolond százat csinál.” A szakma először a Romani Kris – cigánytörvény című filme kapcsán figyelt fel rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik