Üzleti tippek

Helyreigazította a Farkasházy-cikket az Index

Az Index internetes portál helyreigazította nyáron közölt cikkét, amelyben azt állította: elbocsátása előtt Farkasházy Tivadar humorista megfenyegette Gellért Kis Gábort, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnökét.

Mint írják, valótlanul állították, hogy a két ember telefonon beszélt volna egymásal, akárcsak azt, hogy Farkasházy Tivadar megfenyegette volna Gellért Kis Gábort azzal, hogy az MSZP-s ismerősei segítségét kéri, ha a csoportos létszámleépítésbe őt is beleveszik.

„A valóságban a beszélgetésre 2007. május elején került sor, amikor az elbocsátani szándékozottaknak a személye nem volt ismert, lista nem készült” – olvasható az Indexen.

A humorista az MTI-nek nyilatkozva – utalva az ügyben született elsőfokú, jogerőre emelkedett bírósági döntésre – arról beszélt: a per során bizonyítást nyert, hogy az Index általa kifogásolt kijelentéseinek „egyetlen szava sem igaz”, az internetes portál által írtakat pedig a tanújukként megidéztetett Gellért Kis Gábor is cáfolta.

Az ügy „mégis komoly eredményt hozott kiagyalói számára, mert vádlóból vádlottá, kirúgottból zsarolóvá minősített át, és nem győztem védekezni miatta heteken át” – mondta Farkasházy Tivadar az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik