Üzleti tippek

3 tévés kapta meg idén a Hégető Honorka-díjat

A három nyertes összesen 2 millió forint jutalmat kapott azokért a riportjaikért, amelyek a zsűri szerint a kisebbségekkel és hátrányos helyzetű emberek sorsával foglalkozó műsorok között a legjobbak voltak.

Az idei pályázatra 45 pályázó 55 riportot küldött be. A fődíjat Berkes Béla, a Magyar Televízió munkatársa kapta, rajta kívül Békéssy Olgát, az RTL Klub, és Gombos Veronikát, az Érdi Városi TV riporterét tüntették ki. A fődíjas alkotás, az „Uzsora” az m1 Kék fény című műsorban szerepelt, és azoknak a helyzetével foglalkozik, akik uzsorakamatra vettek fel kölcsönöket.

A zsűri elnöke az ismert televíziós műsorvezető, Baló György volt, a grémium tagja még Németh Erzsébet kommunikációs szakember és Miklósi Gábor újságíró.

A fiatalon elhunyt televíziós riporternő, Hégető Honorka egész pályafutása alatt az elesettekért, a kiszolgáltatott helyzetben lévőkért küzdött. Az ő szellemiségének megőrzését, és a pályatársak munkáját támogatja a 2003-ban létrehozott Hégető Honorka-díj, melyre idén már ötödször lehetett pályázni. Az elmúlt években több száz pályázat érkezett be, közülük a zsűri az MTV, a Duna TV, a TV2 és az RTL munkatársait, regionális és városi tévéseket is díjazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik