Üzleti tippek

Visszakövetelik a pályázati pénzeket

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) visszaköveteli a támogatásokat, ha szabálytalanságot talál, a követelésük idén már 780 millió forintra rúg. Az anti-lop portálra beérkező minden ügyet kivizsgálnak.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szabálytalanságot állított meg az európai uniós források felhasználásánál a kiskunhalasi Disco Magic Kft-nél, bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett, és visszaköveteli a 24,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást – mondta Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Helyszínen ellenőriztek

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Disco Magic Kft. versenyképességének erősítéséhez kapott támogatást új fény- és hangtechnikai berendezések vásárlásához két évvel ezelőtt.

Az NFÜ jelentésbeli kötelezettség elmulasztása, valamint közérdekű bejelentés alapján kezdett vizsgálódni a kiskunhalasi cégnél. A helyszíni ellenőrzés során megállapították, hogy a cég a megpályázott összeget számlával hivatalosan elszámolta az NFÜ-nél, viszont a pályázatban jelezetthez képest több esetben jóval gyengébb minőségű és olcsóbb eszközöket szerzett be.

Nem mindenki viccel

Bajnai Gordon megerősítette korábbi kijelentését, hogy az anti-lop portálra beérkező minden ügyet kivizsgálnak. Eddig 150 bejelentés érkezett a portálra, ezek egy része internetes viccelődés, és többnyire kisebb ügyekről van szó.

Az idén szeptember végéig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 46 ügyben indított eljárást, 29 esetben jogsértést állapított meg, és 780 millió forint támogatás visszafizetését rendelte el, 13 esetben nem történt szabálytalanság, 4 ügyben pedig még tart a vizsgálat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik