Üzleti tippek

Karrierhírek

Változások a MédiaLOG-nál

Lengyel L. László távozásával Köő-Tóth Győzőt, a Ringier Kiadó eddigi gazdasági igazgatóját nevezték ki a MédiaLOG Zrt. vezérigazgatójává. A váltásra a lapterjesztő cég tulajdonosi átrendeződésével egyidejűleg került sor. A tervezettnél magasabb veszteség miatt ugyanis az eddigi többségi tulajdonos, a német Fiege csoport kiszállt a cégből. A társaságban így jelenleg a Népszabadság Zrt.-nek és a Ringier Kiadó Kft.-nek 70 százalékos, a lapunkat is megjelentető Sanoma Budapest Zrt.-nek 30 százalékos tulajdonrésze van.

Az új vezérigazgató a Molnál kezdte a pályafutását még 1993-ban, ahol projektfinanszírozási munkatársként dolgozott. Ezt követően a bankszektorban helyezkedett el: előbb a Daewoo Banknál volt hitelezési munkatárs, majd a Budapest Banknál kockázatkezelő. 1998-tól egy éven át a Pannon GSM-nél dolgozott, ahonnan nyolc évvel ezelőtt igazolt át a Ringier Kiadóhoz.

MRSZ: Levendel helyett Bölcs

Távozott a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) ügyvezető elnökségéből Levendel Ádám, a Szonda Ipsos elnök-vezérigazgatója. A szervezethez új elnökségi tagként Bölcs Ádám, a Well ügyvezetője érkezett, akit nem a testület választott meg, hanem Nagy Bálint elnök kért fel a feladatra. Bölcs Ádám megbízatása két évre szól.

Új marketinges az AXN-nél

December elsejétől Tábor Viktória az AXN-csatornák regionális marketingmenedzsere. A szakember a Sony Pictures tulajdonában lévő televíziók marketingstratégiájának, valamint a kampányok koncepciójának kidolgozásáért lesz felelős. Ezen túlmenően ő irányítja a társasághoz tartozó hat térségbeli ország marketingtevékenységét. Tábor Viktória a Tescónál kezdte pályafutását, ahol az áruházlánc márkakommunikációs munkájában vett részt. 2004-től az HBO regionális marketingosztályához került, ahol kezdetben regionális koordinátorként, mostani kinevezéséig pedig regionális executive beosztásban dolgozott. Az AXN korábbi marketingmenedzsere, Mező Zsuzsanna szülési szabadságra ment.

Lemondott ASVA-vezető

Távozott az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) igazgatója, Kálmán András. A leköszönt vezető fő feladatának azt tartotta, hogy tudatosítsa az emberekben, bűncselekményt követnek el, ha az internetre filmeket, zenéket töltenek fel, és ezeket tömegesen, pénzért értékesítik. A jogi végzettségű Kálmán András három éve töltötte be ezt a pozíciót, korábban 15 éven át az InterComnál dolgozott. Az új igazgató kinevezéséig az alapítvány kuratóriuma – amely a hazai filmforgalmazók vezetőiből áll – irányítja az érdekvédelmi szervezet munkáját.

Belénessy az MTI-nél

A korábbi híreknek megfelelően Belénessy Csabát nevezték ki a Magyar Távirati Iroda Zrt. stratégiai alelnökévé. A pozíció eddig nem létezett a hírügynökségnél, létrehozását azzal indokolták, hogy a következő öt év stratégiai fontosságú feladatainak koordináláshoz szükség lesz egy újabb alelnökre. Belénessy jelenleg a Magyar Nemzettel és a Hír Tv-vel egy tulajdonosi körhöz tartozó Lánchíd Rádió főszerkesztője. Az egykor a Zsolnay Porcelángyár művezetőjeként is dolgozó szakember korábban a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának volt a főszerkesztője, de megfordult a Magyar Televíziónál, ahol hírigazgató helyettes volt, a Duna Televíziónál pedig alelnökként dolgozott.

Kereskedelmi vezető a Pontnál

Decembertől László Ottó látja el a Pont Médiacsoport kereskedelmi igazgatói teendőit. A cégcsoporthoz két rádió, a Pont FM és az Abszolút Rádió, valamint a Hírextra.hu portál tartozik. László Ottó az elmúlt 12 évben Demján Sándor különféle érdekeltségeinél dolgozott. 2006-ig vállalati kommunikációval foglalkozott a TriGránit Fejlesztési Zrt.-nél, jelenlegi kinevezése előtt pedig a rendezvénybiztosítási piacon mozgó Valton-Sec Kft. ügyvivői feladatait látta el. A médiacsoport korábbi kereskedelmi igazgatója Ugodi Tibor volt, aki októberben távozott a társaságtól.

HungaroControl: kommunikációs igazgatóval
November közepétől Hegedűs Judit tölti be a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. kommunikációs osztályvezetői és szóvivői posztját. Az új vezető tízéves szakmai tapasztalatot szerzett a kommunikációs területen. A légiközlekedési piacot a Malév Zrt.-nél és a SkyEurope-nál ismerhette meg, ahol korábban PR-menedzserként és szóvivőként tevékenykedett.

Dupla vezetőség az FHE-nél

Új vezetők vették át a Fórum Home Entertainment (FHE) irányítását. A DVD-forgalmazásban utazó cég ügyvezetői teendőit ezentúl Müller Márton és Stern Gábor közösen látja el. Előbbi eddig a cég kereskedelmi igazgatója volt, és a jövőben is ellátja ezeket a feladatokat. Stern Gábor az FHE marketingigazgatójaként dolgozott, és szintén ellátja eddigi feladatkörét is. A korábban a Warner Home Video nevet viselő cégnél a kinevezéseket az tette szükségessé, hogy a közelmúltban a korábbi ügyvezető, Laczkó Endre távozott a cégtől.

Vezérigazgató-csere az AH-nál

2008-tól László Géza, az Antenna Hungária (AH) jelenlegi vezérigazgatója a cég elnökeként dolgozik tovább. Utódja az eddigi vezérigazgató-helyettes, Jean-Francois Fenech lesz. Az AH elnöke az év végéig még Michel Combes, aki egyeben az anyacég, a francia Telediffusion de France (TdF) elnök-vezérigazgatója is.

A váltást maga László Géza kezdeményezte, aki 1999 februárja óta tölti be a vezérigazgatói pozíciót. Az igazgatóság elnökeként továbbra is részt vesz a távközlési cég jövőjének irányításában, az új vezérigazgató munkáját pedig a stratégiai-szabályozási munkákban, a nagy ügyfelekkel való kapcsolattartásban és a PR területén kívánja segíteni.

Michel Combes 2007 szeptembere óta dolgozik az AH-nál, korábban a TdF nemzetközi igazgatójaként a vállalat terjeszkedéséért felelt. 1999 és 2001 között a cég spanyol leányvállalata, az Axion ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte. Az AH májusban került a francia TdF-hez, miután a korábbi tulajdonos, a svájci Swisscom értékesítette a céget.

Marketingvezető az Árukeresőnél

Petényi Márk lett az Árukereső.hu marketingvezetője. Az árukereséssel és ár-összehasonlítással foglalkozó portálnál eddig nem létezett ilyen pozíció. Petényi a Vatera.hu-tól érkezett a céghez, ahol marketingmenedzserként tevékenykedett. Korábban dolgozott független online marketingkommunikációs tanácsadóként és újságíróként is a HVG-nél, a PC Worldnél és az Internettónál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik