Üzleti tippek

Lemondtak a Wall Street Journal vezetői

A tekintélyes lapkiadó több vezetője is lemondott, mert a céget tiltakozásuk ellenére adták el egy rosszhírű, de annál nagyobb médiavállalatnak.

A Rupert Murdoch által irányított News Corporation szerezte meg a Wall Street Journal (WSJ) tulajdonosa, a Dow Jones részvényeinek többségét. Mind a lapkiadónál, mind pedig a Dow Jonesnál többen felemelték a hangjukat ez ellen, mivel az ausztrál milliárdosról köztudott, hogy saját nézeteit akár nagyon erőszakosan is belepréseli a tulajdonában álló lapokba.

L. Gordon Crowitz, a lap felelős kiadója (egyben a Dow Jones és a Consumer Media Group alelnöke) múlt pénteken bejelentette, hogy a tualdjonosváltás lezárásával egy időben lemond posztjáról. Korábbi munkatársait nem hagyja teljesen el, mivel továbbra is ír majd a lap véleményrovatába.


Nemcsak aláírt, be is tartott

Vele egy időben távozik Joseph A. Stern is, aki eddig a cégnél alelnökként és igazgatótanácsi tagként működött.

A távozásról a Dow Jones ügyvezetője, Richard F. Zannino meglehetős keserűségel azt mondta, hogy Crowitz az elmúlt 25 évben tiszteletreméltó pályát járt be a lapnál. Sikeresen vezette a WSJ-t a gyorsan változó médiapiacon, és a digitalizáció korában is nyereséges vállalkozásokat épített fel. (Ezek közé tartozik a wsj.com, a Factiva és aDow Jones Indexes is.) Zannino szerint Crowitz rengeteg értéket teremtett nemcsak az olvasóknak, de munkatársainak és a tulajdonosoknak is.

Joe Stern pedig vérbeli tárgyaló volt a cégnél, nevéhez számos megállapodás és reform kötődik, aki a megállapodásokat nemcsak aláírta, de be is tartotta azokat.

A cég új tulajdonosa, Rupert Murdoch fanyaran csak ennyit mondott a kulcsfigurák távozásával kapcsolatban: mivel a céget kivezetik a tőzsdéről, így a távozók szaktudását már nem tudnák felhasználni, így megérti a döntésüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik