Üzleti tippek

Elindult az iWiW temetője

Az elhunyt felhasználók nem kevés fejtörést okoznak a közösségi oldalak üzemeltetőinek. Egy magyar fiatalember a multik előtt találta ki sajátos megoldását.

Elhunytak nevét és adatlapjait gyűjti a Halottak wiwen nevű oldal, mely a MyVip nevű oldalról is fogadja a digitális gyászjelentéseket. Egyes bloggerek szerint szükség van rá, míg mások nekrofíliával vádolják az oldal üzemeltetőjét.

Lapunk 2007 elején számolt be arról, hogy a T-Online berkein belül működő iWiW vezetői egyre többször szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mi történjen az elhunyt felhasználókkal. Tóthmátyás Tibor, az IWIW egyik ügyvezetője szerint a kérdés még nem okozott semmilyen problémát, de hosszú távon valamilyen megoldást ki kell találni – lehetőleg még azelőtt, hogy ebből komoly gond származna.

Két magyar fiatalember azonban megelőzte az oldal üzemeltetőjét. Halmai Ferenc főszerkesztő – számos blog és szabadidős szájt üzemeltetője – blogján azzal indokolta az oldal megnyitását, hogy „unatkozott”, egy másik bejegyzése szerint pedig szeretné, ha majd az ő haláláról is megemlékezne valaki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik