Üzleti tippek

Magyarok vették meg a MediaLOG részvényeit

A Népszabadság, a Ringier Kiadó és a Sanoma Budapest kivásárolja a Fiege Csoport német logisztikai cég tulajdonrészét a MédiaLOG Fiege Zrt-ből.

Az új tulajdonosi struktúrában három nagy kiadó vesz részt: a Ringier és a Népszabadság közösen 70 százalékos, míg a Sanoma 30 százalékos tulajdonrésszel, a korábbi közös kiadói cégen keresztül kivásárolta a német többségi tulajdonost.

A kiadók a 2007. januári előfizetéses szolgáltatóváltással szerették volna elérni, hogy a napilapok hamarabb érjenek el a vidéki előfizetőkhöz, illetve a magazinokhoz kapcsolt ajándékok ne tűnjenek el a kézbesítés közben. A fővárosban és 150 településen vette át a cég az előfizetéses terjesztést, de az iparágban dolgozók szerint az előfizetői adatbázisok átadása nagyon zavarosra sikerült, a Magyar Posta – egyes pletykák szerint – egyáltalán nem igyekezett segíteni a piaca jelentős részét elvevő új cégnek.

Időközben a tervezettnél magasabb veszteség keletkezett, melynek finanszírozásában a Fiege már nem kívánt részt venni, és vissza akart vonulni a magyar előfizetés-terjesztői piacról. A tulajdonos kiadók ellenben továbbra is elkötelezettek voltak a működésében, ezért döntöttek a kivásárlás mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik