Üzleti tippek

Egymillió újságolvasó Magyarországon

A legolvasottabb lapokat több mint egymillió olvasó forgatja. A sajtópiac egyik legnagyobb tematikus lapcsoportja változatlanul a női lapoké.

A Nemzeti Médiaanalízis legfrissebb eredményei szerint az elmúlt hat hónap viszonylatában több mint egymilliárd alkalommal vettek kézbe a magyarok valamilyen újságot. A fél évvel ezelőtti állapothoz képest a sajtóolvasó közönség nagysága és olvasási intenzitása gyakorlatilag nem változott – áll a Szonda Ipsos és a GfK közös felmérésében.

A legolvasottabb lapok egy-egy számát több mint egymillió olvasó forgatja. A fizetős lapok közül három hetilap és egy napilap megjelenésenkénti olvasottsága haladja meg az egymillió, további mintegy 20 kiadványé a háromszázezer főt.

A sajtópiac egyik legnagyobb tematikus lapcsoportja változatlanul a női lapoké. Az egyenként több százezres olvasótábort felmutató önállóan terjesztett tv-magazinok valamelyikének adott száma minden harmadik magyar felnőtthöz eljut. A napilapok közül a saját régiójukban kimagasló olvasottságú megyei napilapok összességében, országos szinten, hasonló nagyságrendben érik el az olvasókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik