Üzleti tippek

Villámtüntetés a rendőri atrocitások ellen

Mintegy százan vettek részt a Batthyány- örökmécsesnél szervezett flashmobon (spontán tömeggyűlésen), ahol újságírók letartóztatása ellen tiltakoztak. A járókelők sajnálták, hogy nem tudtak az akcióról, jöttek volna többszázan – számolt be a FigyelőNet újságírója.

Az újságírók a spontán tömeggyűléssel fejezték ki nemtetszésüket amiatt, hogy a rendőrök a november 17-i, a Batthyány-örökmécsesnél megtartott tüntetésen két újságírót is igazoltattak és előállítottak. Az akkori tüntetésről egy FN tudósító is beszámolt.


Villámtüntetés a rendőri atrocitások ellen 1

Villámtüntetés a rendőri atrocitások ellen 2

Fotókat tartottak a magasba, melyeken újságírókat verő/előállító rendőrök láthatók (forrás: MTI)

Villámtüntetés a rendőri atrocitások ellen 3


A keddi gyűlésen a fotósok egymást fotózták, a míg a riporterek egymás interjúvolták. Feltűnt a rendőrség is egy térfigyelő autóval, de nem avatkoztak be a békés fotózgatásba és interjúkészítésbe – tudósította a FigyelőNetet a résztvevő újságírója.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!


A demonstrációval a rendőrség részéről történt sajtó elleni atrocitásra kívánták felhívni a közvélemény figyelmét, hogy tudatosítsák az egyes politikai demonstrációkon, csak a munkájukat végzik.

A BRFK szóvivője az akcióra reagálva az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrség elkötelezett abban, hogy az újságírók zavartalanul végezhessék munkájukat, de ehhez gyakorlati kérdéseket kell megvitatni. A megoldás kereséséért a rendőrség a nap folyamán egyeztetett az érintett érdekképviseleti szervekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik