Üzleti tippek

Kádár elvtárs buszt adott a fideszes önkormányzatnak

A kerületi nyugdíjasok dallal és tapssal köszöntötték a BKV új járatát, felcsendült többek között a Kádár elvtárs buszt adott című nóta is. A fideszes polgármester is örült.

A budavári önkormányzat javaslatára a BKV új járatot indított, ami a remények szerint a kerületi nyugdíjasokat szállítja majd a Fény utcai piacra. A busz elsú járatán utazó nyugdíjasok többek között a Kádár elvtárs buszt adott a népnek szövegű dallal ünnepeltek.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere lapunknak elmondta: tavasszal merült fel, hogy mivel a kerületben lakó idősek nehezen jutnak át a Moszkva téren a piacra, ezért meg kellene hosszabbítani a nemrég 10-es járatra átkeresztelt Várbuszt a piacig. Lapunk úgy tudja, a fideszes politikus szerette volna meggyőzni a fővárosi közgyűlést, hogy vegyék bele az új járatot a BKV menetrendjét meghatározó Paraméterkönyvbe, de ez az ötlet végül elvérzett. Így a kerület megszavazta, hogy az önkormányzat éves költségvetéséből finanszírozzák egy új járat létrehozását.

A közlekedési vállalat úgy kalkulált, hogy a 110-es számot viselő járat éves üzemeltetési költsége körülbelül 2 millió forint lesz, ezt pedig a fideszes többségű testület elfogadhatónak tartotta.

Regőczi Mikós, a BKV értékesítési vezérigazgató-helyettese a FigyelőNet érdeklődésére elmondta: az ilyen kalkulációnál figyelembe veszik a járművek és a sofőrök költségén túl azt is, hogy mekkora pluszbevétel várható a jegyértékesítésből, bár „egy elsősorban nyugdíjasoknak szóló járatnál ez elenyésző összeg”. Így már csak a főváros illetékes bizottságait kellett meggyőzni arról, hogy engedjék a BKV járatindítását. Október végén rábólintottak, így november 5-én elindult.

A délelőtt 10 órára tervezett járatnyitást feltűnően sokan várták. (A busz mentrendje a BKV oldalán) A Budavári Lakosok Szövetsége szervezésében tucatnyi nyugdíjas indult kendőben és fonott kosárral a Dísz térre, ahol az első érkező buszt tapssal köszöntötték. Egyik kedves taguk lapunk érdeklődésére elmondta: nagyon várták már az új járatot, mert a Moszkva téren különösen télen nagyon nehéz átjutni bevásárlókocsival, hiszen magas lépcső, villamossínek, és egy rövid ideig zöldet adó lámpa is nehezíti az átjutást. Ezért „Isten áldja meg azokat, akik ezt megcsinálták nekünk”.



Kádár elvtárs buszt adott a fideszes önkormányzatnak 1

Buszra várnak a budai polgárok



Már az első busz is zsúfolásig telt, de a kedves nyugdíjasok ezt egyáltalán nem bánták, és örömökben daloltak. Egy pillanatra még a Kádár elvtárs buszt adott című nóta is felcsendült, de végül inkább egy népiesebb dalcsokor hangzott el.

Somodi László, a BKV forgalmi vezérigazgatóhelyettese lapunknak elmondta: tucatnyi ilyen megállapodás van érvényben a különböző önkormányzatokkal. Antal Attila vezérigazgató szerint – ezek mintegy 500 millió forintos éves bevételt jelentenek a társaságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik