Üzleti tippek

Horn-halálhír: lemondott a felelős

Elfogadta egyik eddigi helyettese, Nagy Csaba felmentési kérelmét Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője - derül ki a Horn Gyula téves halálhírének kiadása kapcsán folytatott vizsgálatról a napilap csütörtöki közleményéből.

“A Népszabadság szerkesztőségében lezajlott a Horn Gyulával kapcsolatosan megjelent téves információ nyomán indított vizsgálat. Ennek alapján megállapítható Nagy Csaba ügyeletes főszerkesztő-helyettes felelőssége, ezért Vörös T. Károly főszerkesztő elfogadta az érintett főszerkesztő-helyettes felmentési kérelmét” – áll a főszerkesztő által jegyzett közleményben, amely szerint a megüresedett pozícióra a lap vezetése pályázatot ír ki.


Kedden beszélt arról Vörös T. Károly főszerkesztő a FigyelőNetnek, hogy vizsgálatot rendelt el amiatt, hogy hétfő este a napilap internetes oldalán közzétettek egy, később tévesnek bizonyult hírt Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról.


A keddi közlés szerint az ügyben csütörtökön, a tulajdonosokkal egyeztetve hoz döntést a szerkesztőség az általa megnevezni nem kívánt “két vezető munkatárs” ügyében. Később kiderült, Nagy Csaba és Tamás Ervin főszerkesztő-helyettesek érintettek az ügyben. A Magyar Rádiónak Vörös T. Károly még aznap azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik