Üzleti tippek

Vizsgálat indul Horn téves halálhíre miatt

Vizsgálatot rendelt el a Népszabadság főszerkesztője amiatt, hogy hétfő este a napilap internetes oldalán közzétettek egy, később tévesnek bizonyult hírt Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról. Ezt maga a főszerkesztő, Vörös T. Károly közölte az MTI-vel.

A keddi közlés szerint az ügyben csütörtökön, a tulajdonosokkal egyeztetve hoz döntést a szerkesztőség – általa megnevezni nem kívánt – „két vezető munkatársa” ügyében. A Magyar Rádió értesülése szerint Vörös T. Károly azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte.


Horn Gyula halálhíre szerencsére alaptalannak bizonyult. Elnézést kérünk” – írta internetes honlapján a Népszabadság, amiért „hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük”. „Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk” – áll A szerk. aláírású közleményben.


Vörös T. Károly lapunk érdeklődésére cáfolta, hogy az “érintett főszerkesztő-helyettesek” felmentésüket kérték volna. Elmondása szerint ilyen pozíció nem is létezik a Népszabadság Online szerkesztőségében. A főszerkesztő belső vizsgálatot rendelt el, melynek eredményét csütörtökre ígérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik