Üzleti tippek

Még több ingyenes tartalom a Financial Times honlapján

A Pearson kiadócsoporthoz tartozó újság honlapján havonta 30 alkalommal lehet majd ingyen megnézni eddig előfizetéses tartalmakat, és az előfizetési díj az ezen felüli lekérésekre vonatkozik ezentúl.

A brit Financial Times üzleti napilap internetes honlapján több tartalmat tesz hozzáférhetővé ingyenesen október közepétől. Jelenleg csak korlátozott számban érhetők el a honlap hírei és kommentárjai ingyen, a legtöbb tartalmat csak az évi 100-200 fontot (36-72 ezer forint) fizető előfizetők tekinthetik meg teljes terjedelemben.


A Financial Times – a többi laphoz hasonlóan – igyekszik hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tenni internetes tevékenységét. Két hete a New York Times jelezte, hogy ingyenessé teszi a hozzáférést honlapján, a News Corp – amely nemrégiben megvette a Dow Jones hírszolgáltatót – is azt fontolgatja, hogy nem kér előfizetési díjat a hozzá tartozó üzleti napilap, a The Wall Street Journal internetes változatáért.


Az FT.com-nak 100 ezer, a Wall Street Journal honlapjának 983 ezer előfizetője volt a második negyedévben. A három lap azonban a kivételek közé tartozott, mert a legtöbb újság ingyenes hozzáférést biztosít az olvasóknak az interneten közzétett tartalomhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik