Üzleti tippek

Osztály Vííígyázz! – gyerekvetélkedő a Minimaxon

Új, saját gyártású műsor indul októberben a Minimaxon.

A játékban tárgyi tudásra, memóriára és csapatjátékra van szükség. Ezeknek a kérdéseknek az összeállításában a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat segédkezett. A vetélkedőben adásonként 4 versenyző és az őt segítő csapattársak mérik össze tudásukat 10 héten keresztül. A játék fődíja egy különleges osztálykirándulás.

A játékban egyszerre 4 játékos, és az őket segítő osztálytársak mérkőznek meg egymással. Tudásalapú feladatok, memóriát próbára tevő feladványok és villámkérdések megoldásával juthat a győztes csapat egy lépéssel közelebb a fődíjhoz – áll a Minimax közleményében.

A versenyre a Minimax honlapján lehet jelentkezni úgy, hogy az osztályról egy maximum 30 másodperces videót kell feltölteni, amire a weboldal látogatói szavaznak majd. A legtöbb szavazatot szerző osztályok kerülhetnek az adásba.

A verseny 3 lépcsőfokból áll. A tudásalapú feladványoknál lehetőségük van a versenyzőknek igénybe venni különböző segítségeket. Az osztály webkamerás/mobiltelefonos kapcsolatban áll társukkal és siet a segítségére, vagy választhatja a műsorvezetőnél található borítékban lapuló segítséget, ami közelebb juttathatja a megoldáshoz. A memória fontos szerephez jut a játékban, a játékosnak a bejátszott adásrészletekkel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia, minden segítség nélkül. Az utolsó kör pedig a villámkérdéseké.

Minden helyes válasz után egy újabb osztálytárs kerül be a képzeletbeli osztályterembe. A játék győztese az lesz, akinek a legtöbb tanulója van az osztályteremben. A forduló nyertesei ajándékcsomaggal, a döntő nyertese pedig egy – a közlemény szerint különleges – osztálykirándulással gazdagodik a műsor végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik