Üzleti tippek

Új tévécsatorna indult

A magát családbarát csatornaként megnevező KidsCo múlt pénteken kezdte meg a sugárzást Kelet-közép Európa öt országában.

A csatorna Romániában, Magyarországon, Oroszországban, Törökországban és Lengyelországban látható, miután sikerült a helyi kábelszolgáltatókkal megállapodniuk.

Ukrajnában is sor került már a szerződés megkötésére, ott jövő hónapban indulhat el a csatorna, míg Ázsiában 2008 elejére tehető az indulás. A KidsCo csatorna várhatóan 40 országban terjeszkedik majd a következő 18 hónap folyamán, többek között Európában és Latin-Amerikában.

A napi 24 órában sugárzó, analóg és digitális platformon is működő KidsCo felelősségteljes és szórakoztató környezetet kíván teremteni a gyermekek és családjuk számára szerte a világon – tudatta szerkesztőségünkkel a tévétársaság. A csatorna a Sparrowhawk amerikai műsorszóró központjának illetve a cég nemzetközi partnerhálózatának segítségével működik.

A KidsCo gyerekcsatorna a Sparrowhawk Media, a DIC Entertainment (DIC) és a Corus Entertainment Inc. által üzemeltetett Nelvana Enterprises tulajdonában áll.. Ezek a cégek több ezer gyerekműsort készítettek eddig, így a csatornán valószínűleg láthatóak lesznek az általuk gyártott sorozatok is.


A KidsCo más gyerekműsor-szolgáltatóktól is vásárolt programokat, így például az Entertainment Rights és a TV-Loonland szolgáltatók műsorai is láthatóak lesznek a csatornán. A KidsCo műsorát minden országban szinkronizálják, és napszaktól függően stratégiailag úgy osztják fel, hogy a programokkal a megfelelő célcsoportot érjék el.


A Sparrowhawk nemrégiben az NBC-nek adta el a Magyarországon is sugárzó Hallmark Channelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik