Üzleti tippek

A TV2 letiltotta Havas Henriket

A TV2 csatorna letiltotta a képernyőről Havas Henriket, a Mokka műsorvezetőjét – közölte a kereskedelmi csatorna. A műsorvezető ugyanis élő adásban bírálta a csatorna vezetését.

„Havas elmúlt időkben tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai nem illeszkednek a csatorna szellemiségéhez, műsorpolitikájához és hosszú távú terveihez” – olvasható a TV2 közleményében.

„Amennyiben Havas Henrik nem változtat viselkedésén, nincs helye a TV2-n” – jelentette ki Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója.


Havas Henrik képernyőről való letiltásához minden bizonnyal az is közrejátszott, hogy élő adásban bírálta a csatorna nemrég kinevezett vezérigazgatóját.


A vezérigazgató az illetékes igazgatókkal egyeztetve döntött a letiltásról – mondta Lóránt Gergely kommunikációs vezető a távirati irodának; kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: “a jövőben sem gondoljuk, hogy Havas Henrik része lesz műsorpolitikánknak”.


Havas Henrik az MTI-nek elmondta: “Igazán rosszul érint a dolog, mert a TV2 vezérigazgatójának döntése döbbentett rá arra, hogy harminc éve rossz úton járok. Még a nyolcvanas évek közepén Berecz János figyelmeztetett arra, hogy lekerülhetek a képernyőről, illetve kikerülhetek a rádióból, ha nem változtatok a magatartásomon. Ő ezt elmulasztotta, de húsz év múltán Várdy Zoltán személyében megjött az, akinek volt ereje megálljt parancsolni nekem”.


Hozzátette, a történtekről érdemben akkor nyilatkozik, ha “jogilag értelmezhető papírt” kap a történtekről; az MTI több TV2-es forrásból származó információja szerint Havas Henriket az idei év utolsó napjáig szóló szerződés köti a csatornához.

Arról egyelőre nem sikerült a kereskedelmi adó illetékeseit megszólaltatni, hogy felmondanak-e a műsorvezetőnek vagy kivárják szerződése lejártát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik