Üzleti tippek

Horvát kúthálózatot vett a Mol

A Mol-csoport 9 hónapos tárgyalássorozatot követően, megállapodást írt alá egy horvátországi kis- és nagykereskedelmi társaság, a Tifon 100 százalékának megvételére.

A Tifon, Horvátországban jelenleg 36 kedvező elhelyezkedésű töltőállomással rendelkezik az ország teljes területén. Ezen túlmenően a társaság több mint 20 új prémium helyszínen folytat további fejlesztési projektet, amelyeket várhatóan két éven belül befejez.

Az éves átlagos töltőállomás forgalom meghaladja a 4,2 millió litert, és kiskereskedelmi részesedése 2007 végére várhatóan eléri a 7 százalékot. A tranzakció, amelyhez hatósági jóváhagyás szükséges, hozzájárul a Mol-csoport növekedési céljainak eléréséhez a kiskereskedelmi tevékenységében.

A MOL-nak 25 százalékos tulajdona van az INA-ban, a vezető horvát olaj- és gázipari társaságban. Ez az akvizíció, melyet MOL stratégiai partnerei, az INA és a horvát kormány is támogatnak, megerősíti a MOL elkötelezettségét a regionális konszolidációban, emellett értéket teremt mind a MOL, mind stratégiai partnere, az INA részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik