Üzleti tippek

Éhségsztrájk a Magyar Rádióban

Kedden reggel nyolctól a Magyar Rádió egyik kirúgott munkatársa éhségsztrájkba kezd a közszolgálati adó vezetésének gyakorlata ellen.

Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádió egyik, a létszámleépítések miatt kirúgott munkatársa közleményében kifejtette, kedden reggel 8 órától éhségsztrájkba kezd. Tiltakozásának okát abban jelölte meg, hogy a Magyar Rádió vezetői (Such György elnök, Szetei Tibor humánpolitikai igazgató és Kemencei Andrea humánpolitikai és oktatási csoportvezető) – mint fogalmazott – a rádió munkatársait folyamatosan megalázzák, becsapják, egzisztenciálisan és szakmailag tönkreteszik.

Cs. Kádár Péter 1978 júniusa óta dolgozik a közszolgálati adónál, hangmérnökként, internetes szerkesztőként, újságíróként és oktatásszervezőként is tevékenykedett. Közleményében hangsúlyozta, elbocsátása anyagilag rendkívül érzékenyen érintette.


A Magyar Rádió műsorstruktúrájának átalakításával együtt létszámleépítést kezdeményeztek az adóknál. Olyan neves dolgozóktól váltak meg, mint például a Pulitzer Emlékdíjas Váradi Júlia.


A háromhavi bér kifizetésével ösztönzött, tavaszi önkéntes leépítési program keretében 179-en távoztak, a mostani, csoportos leépítés keretében 192 főt küldenek el. Az így megmaradó több mint 900 munkatárs közül sokan szintén nem tudnak rendszert felfedezni a közrádió emberierőforrás-gazdálkodásában.


A rádió műsorstruktúrájának megváltoztatását egyébként nem alapozták meg hallgatói felméréssel, nem támogatják marketinggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik