Üzleti tippek

A kábeltévék sem örülnek a költöző angol focinak

A Premier League bajnoki mérkőzéseit ősztől nem a sport1, hanem az Eurosport 2 csatorna közvetíti. Kérdés, hogy az előfizetők megússzák-e plusz költségek nélkül – írja a Népszabadság.

A sportcsatorna “elhappolta” az exkluzív közvetítési jogot a sport1-től. Máté Pál, a sport1 főszerkesztője erről annyit mondott: lejárt a hároméves szerződésük, és úgy látszik, az Eurosport ajánlata kedvezőbbnek bizonyult a Premier League számára.

Az Eurosport 2 az összes jelentős kábelszolgáltatóval tárgyal, a Fibernettel már meg is állapodott. A dolog szépséghibája, hogy csak a legbővebb családi csomagban juthatnak hozzá, ami területenként változó áron, 3000-5000 forintért érhető el. A legrosszabbul valószínűleg a T-Kábel előfizetői járnak, mert a cég csak digitális szolgáltatásán sugározza a Eurosport 2-t.

A UPC is tárgyal, de itt is csak valószínűsítették, hogy lesz E 2, amit viszont csak a családi csomagba tudnak beszuszakolni. A DigiTV-nél sem dőlt még el a dolog. A nagy kábelszolgáltatók mellett több kis cég előfizetői az ügyfélszolgálatnál tudhatják meg, lemaradnak-e a Premier meccseiről.

Az egyik – neve elhallgatását kérő – kábeles cég vezetőjétől megtudtuk, a szolgáltatók nem rajonganak a “szezonális adókért”, mert a csatornák száma korlátozott, és ha új adót vesznek fel, azzal jár, hogy egyet ki kell ejteniük. Aminek viszont az előfizetők nem szoktak örülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik