Üzleti tippek

Magyar animecsatorna indul

Új tévécsatornát indít Magyarországon a Sony Pictures Television International.

Az Animax kizárólag japán animesorozatokat és filmeket fog sugározni – jelentette be Stephen White, az AXN Magyarország Kft. igazgatója.

Az anime jelenlegi – folyamatosan változó – formájában a második világháborút követően alakult ki Japánban. Míg Nyugat-Európában és Amerikában a rajzfilmeket elsősorban a gyermekek szórakoztatására készítik, addig a japán animefilmek és -sorozatok gyakran a felnőtteket célozzák meg, és komolyabb témákat dolgoznak fel. Bár előfordul közöttük erőszakos és pornográf jellegű alkotás, hiba lenne csupán ezekkel azonosítani az animék lebilincselően izgalmas, szerteágazó világát, hisz létezik vígjáték, fantasy, romantikus és kifejezetten gyerekeknek szóló változata is.
Az elsősorban a fiatalok érdeklődésére számot tartó Animax az eddig A+ néven futó csatorna helyébe lép. A friss külsővel induló Animax megtartja az A+ jelenleg is futó sorozatait, ám jelentősen bővíti a programkínálatot – közölte lapunkkal a tévétársaság.

Az Animax egyike a SPTI legsikeresebb csatornáinak. Jelenleg 38 ország 36 millió otthonában 11 nyelven érhető el.

Az Animax Magyarországon kívül Romániában, Csehországban és Szlovákiában is látható lesz július 2-ától. A Sony hosszú távú tervei között szerepel, hogy Lengyelországban és más európai országokban is elindítsa a csatornát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik