Üzleti tippek

A nézők választják Istvánt, a királyt

Megkezdték a meghallgatásokat a Magyar Televízió (MTV) Társulat című tehetségkutató műsorához: szerdán; az István, a király jubileumi előadásának főszerepeire pályázó jelentkezőket tíz nap alatt hallgatja meg a zsűri.

A tíz napon át zajló meghallgatásokat rögzíti az MTV, a felvételekből készülő műsorokat augusztus 20-tól láthatják a nézők az m1-en. A Társulat címre keresztelt tehetségkutató produkció műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz. A műsorokat kéthetenként, kedden este sugározzák majd. A meghallgatásokról “Társulat Extra” címmel is készül műsor: ebben a folyamat különlegességeit mutatják be. A zsűri tagjai: Szikora János, Szulák Andrea, Keveházi Krisztina, Alföldi Róbert, Kocsák Tibor, és Lévai Balázs.

A zsűri 2008 február közepétől 12 héten át, szombatonként a közönség segítségével dönt az István, a király ősbemutatójának 25. évfordulójára tervezett jubileumi előadás szereposztásáról. Az István, a királyt 1983 augusztusában mutatták be a Királydombon, a rockoperát 1989 végéig telt házzal játszotta a Nemzeti Színház. A rendszerváltás után a színházak mellett szabadtéri előadásokon, többek között a Népstadionban, Szegeden és a Margitszigeten, valamint külföldön, például Dunaszerdahelyen, Washingtonban, New Yorkban, Kölnben és Csíksomlyón mutatták be.

Az István, a király a legnagyobb magyar lemezsikernek számít: a Hungaroton 1983-ban jelentette meg lemezen, kazettán, majd CD-n. Több millió példányban fogyott belőle, minden kiadása aranylemez lett. Az MTV szereposztó-tehetségkutató produkcióját beharangozó tavaly októberi sajtótájékoztatón elhangzott az is: a jelentkezők nem az István, a király dalaival versengenek, hanem magyar darabokból, illetve külföldi musicalek magyar nyelvű betétdalaiból válogathatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik