Üzleti tippek

Demszky pert nyert Liszkay ellen

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elmarasztalta a Magyar Nemzet főszerkesztőjét a Fővárosi Bíróság.

A főpolgármester horvátországi nyaralójával kapcsolatosan megjelent valótlan tartalmú írások miatt indított pert Liszkay Gábor ellen, aki azzal védekezett, hogy egyik esetben sem tudta, hogy mi fog megjelenni az általa szerkesztett újságban. Ezért a felmentését kérte.

A bíróság ítéletének szóbeli indokolásában ezt nem fogadta el, arra hivatkozott, hogy a Magyar Nemzetben több alkalommal is megjelentek erről szóló írások. Az első megjelenés esetében a bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy a valótlan állításokat tartalmazó szöveg megjelenéséről a főszerkesztő tudott. Ezért ezzel kapcsolatban legfeljebb csak Liszkay Gábor gondatlansága állapítható meg.

Az iratok alapján a bíróság bizonyítottnak tekintette viszont, hogy a lap főszerkesztőjeként a szöveg ismételt megjelenéséről tudomása volt. A bíróság ennek alapján bűnösnek mondta ki Liszkay Gábort nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében, s egyúttal az elsőfokú bíróság által kiszabott 700 ezer forintos pénzbüntetést a felére mérsékelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik