Üzleti tippek

Bővítené az MTV a külföldi tudósítói hálózatát

Külföldi tudósítói rendszerének bővítését tervezi a Magyar Televízió (MTV). A szóba jöhető helyszínek között szerepel Washington, New York, London, Berlin, Moszkva és Peking.

„Jelenleg intenzív előkészítő munka folyik, amelynek célja, hogy megtalálja a legmegfelelőbb konstrukciót a híradózás legköltségesebb műfajának fejlesztéséhez” – közölték az intézmény kommunikációs irodájánál.

A tájékoztatás szerint a kiválasztásnál azt veszik figyelembe, hogy a nyertesek behatóan ismerik az országot, jártasak a külpolitikai újságírásban, gyakorlott tévések, és a magyar tévénézők számára is ismertek. Ha a tárgyalásokat befejezték, a végleges döntésről időben tájékoztatják a sajtót – áll a közleményben.

Az utóbbi fél évtizedben nem nyitott és nem is zárt be tudósítói irodát az MTV, amelynek jelenleg csak Brüsszelben van saját embere, valamint – tavalytól 2010-ig – Marosvásárhelyen egy szerződéses tudósítója, illetve mintegy húsz kárpát-medencei bedolgozója.


Az MTV tájékoztatása nem ad választ az MTI azon kérdésére: igaz-e, hogy a korábban kereskedelmi televíziós Bombera Krisztina lenne a közszolgálati adó New York-i tudósítója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik