Üzleti tippek

Erősebb kamarákat szeretne a házelnök

A kamaráknak helyük lenne a regionális fejlesztési tanácsokban, s bizonyos esetekben akár hatósági feladatokat is átvehetnének – jelentette ki Szili Katalin kedden Szegeden.

„Az egyes térségekben a kamarák önmagukban a fejlesztések, gazdasági elképzelések motorjai is (…), ezért a regionális fejlesztési tanácsokban a kamarák helye ott lenne” – mondta az országgyűlés elnöke a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott megbeszélésen.

A házelnök szerint a kamarák mint köztestületek akár hatósági feladatokat is átvehetnének, például a közbeszerzésekkel kapcsolatos ügyekkel kapcsolatban, és részt vehetnének a gazdaság „szürke zónájának kifehérítésében”.

Szeri István, a megyei kamara elnöke rámutatott, hogy a kamarák nem kerültek vissza a megyei területfejlesztési tanácsokba sem, illetve a regionális képzési és fejlesztési bizottságokban sem vehetnek részt annak ellenére, hogy ez a jelenlegi kormánypártok programjában szerepelt.

A kamarák és az üzleti élet szereplői számára fontos lenne az is, hogy a gazdasági törvénykezéssel kapcsolatban véleményüket időben és határozottabban kérjék ki, és azokat vegyék is figyelembe – mondta a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik