Üzleti tippek

Komoly leépítések a BBC-nél

Több száz fővel csökkenhet a brit BBC közszolgálati tévé- és rádiótársaság hírszolgáltatási részlegének létszáma a körvonalazódó új takarékossági intézkedések miatt.

A The Daily Telegraph hétfői értesülése szerint a fő hírszolgáltatóvá várhatóan a BBC csak Nagy-Britanniában fogható hírtévéje, a BBC News 24 válik, és a más csatornákon sugárzott egyéb hírprogramok “elveszthetik önazonosságukat”. Így valószínűleg menesztik a jelenleg önálló intézménynek számító, a BBC tévé egyes csatornáján sugárzott este tízórás híradó, a Ten O’Clock News külön produkciós stábját is.

A BBC hírrészlege, a BBC News jelenleg kétezer újságírót alkalmaz; éves költségvetése 90 millió font (33 milliárd forint). A kormány azonban azt írta elő a BBC működését szabályozó királyi charta esedékes felülvizsgálatában, hogy a hírműsorok költségvetését a következő öt évben évente 5 százalékkal csökkenteni kell.

A BBC vezérigazgatója, Mark Thompson már 2005-ben meghirdette a cég egészét érintő takarékossági programját, amelynek keretében az akkori, 27 ezer fős alkalmazotti állományt eddig 14 százalékkal csökkentették.

A részprivatizációs elemekkel kiegészített takarékossági terv kitűzött célja évi 355 millió font (130 milliárd forint) megtakarítás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik