Üzleti tippek

Most könyvvizsgálók előtt az Il Ferro

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a könyvvizsgálói szakvéleményre vár az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyben elrendelt nyomozásban – mondta el a rendőrség sajtóügyeletese

Unger Pál közölte: a május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozás határidejét meghosszabbították hatvan nappal.

A BRFK a nyomozás elrendelése előtt hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8 ezer autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek a nyomozás elrendeléséről május elején.

Az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán, a nyomozás elrendelése után egy héttel több ezer ügyfél szerződéseit találták meg, a szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, személyiigazolvány-számok voltak.

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban azt közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. A cég már február vége óta nem fizetett mintegy 8 ezer ügyfelének.

Az érintett autósok időközben bejelentették: pertársaságot alapítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik