Üzleti tippek

Csiszár Jenő fogyasztóvédelmi rádiót indít

Rádió Q néven közlekedési és fogyasztóvédelmi rádióadás indult a 99.5 MHz-en.

Az új rádió tulajdonosa a Start Média, amelyet meghatározó tulajdonosként a Cél Motors jegyez. Vadas Tamás, a Cél-csoport tulajdonosa elmondta: a cégcsoport korábban, 1994–96-ban már próbálkozott közlekedési szolgáltató rádió indításával. A Rádió Q létrehozásába eddig 50-60 millió forintot invesztáltak, amely 200 millió forintra nőhet.

Csiszár Jenő programigazgató elmondta: a Rádió Q nem nyereségérdekelt, közszolgálati feladatokat ellátó adás. A Rádió Q nevében is utal arra, hogy a minőségi élethez kívánnak támogatást adni azzal, hogy hasznos információkkal szolgálnak a mindennapi élethez, a fogyasztáshoz bevonva a hallgatókat a társadalmi felelősségvállalásba.

A 24 órás műsornak mindössze 25-30 százaléka zene, a többi a budapesti közlekedést segítő, valamint a fogyasztókat támogató riport és interaktív program.

Nemcsak az autósokat, hanem a bicikliseket, a gyalogosokat és a tömegközlekedőket is el akarják érni – mondta Csiszár, majd hozzátette: a későbbiekben szeretnének a tömegközlekedési eszközökön is szólni.

A programigazgató hangsúlyozta: reggeli műsoruk is gyerekbarát lesz, mert szeretnék, ha az éppen gyermeküket óvodába vivők sem kapcsolnának el az adóról.

A műsorstruktúrával kapcsolatban elmondta, hogy lesz oldtimer autós magazinjuk (Csiszár egy régi Mercedes kabrió tulajdonosaként közismert figurája az autómatuzsálemek rajongói táborának), angol nyelvű hírműsoruk, és péntek–szombat esténként egy Achilles nevű amerikai DJ fog majd zenés műsort adni. Csiszár ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ez a műsoruk is szem előtt tartja majd a fogyasztóvédelmet.

A középiskolai és kerületi rádióknak is teret adnak majd, ahogy külföldi rádiók anyagaiból is szeretnének majd közölni – Csiszár kedvence a minőségi rádiózás terén az osztrák FM4 rádió, ezt ajánlotta a sajtótájékoztatón megjelent – zömében autós szakújságírók – figyelmébe.

A rádió vezetésében szerepelt vállalt Dús Polett, akit korábban a Radio Cafénál ismerhettek meg a hallgatók, valamint Kapuvári Gábor, aki a közszolgálati médiában szerezett több évtizedes tapasztalatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik