Üzleti tippek

A Reorg-csoport felszámolás helyett építkezne

A Reorg-csoport a felszámolási tevékenység mellett a jövőben egyre inkább gazdasági építkezéssel és fejlesztéssel is kívánnak foglalkozni, a célterület pedig a vállalkozói kör és az önkormányzatok – mondta Rotyis József, a Reorg Gazdasági és Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

A csoport bővülő piaci lehetőséget lát az uniós fejlesztésekben részt vevő önkormányzatok és vállalkozások számára nyújtandó faktorálásban, és bekapcsolódik az áfa-faktorálásába is – mondta Szabó Nóra, a Reorg-csoporthoz tartozó Kvantum Faktor Zrt. Vezérigazgatója a a Magyar Újságírók Országos Szövetségének szerdai rendezvényén. Utalt arra, hogy Kvantum jelenleg piacvezető a terület alapú agrártámogatások faktorálásában. Tervei között szerepel, hogy faktorálási szolgáltatást nyújtanak a panelprogram finanszírozásához is.

Kaszó Éva, a Reorg Válságkezelő és Felszámoló Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a nehéz pénzügyi helyzetbe került önkormányzatok számára az eddigi gyakorlattal szemben jobb megoldást jelentene az idejében elkezdődő reorganizáció, amely megmenthetné a még működésképes vagyonelemeket. Tapasztalatuk szerint az nehéz anyagi helyzetbe került önkormányzatok későn fordulnak szakemberhez.

Az ügyvezető szerint a végelszámolás újraszabályozása is elősegítheti, hogy az államháztartás reformja hatékonyabban valósuljon meg, a feladat nélkül maradt, de nem fizetésképtelen, állami tulajdonban lévő gazdasági társaságokat végelszámolással lehetne kivezetni a piacról. Utalt arra, hogy a Reorg ilyen állami feladatot a Miniszterelnöki Hivatal és az ÁPV Zrt. megbízásából korábban már ellátott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik