Üzleti tippek

Rúzsa Magdi ismét döntős

A Megasztár győztese ezúttal a finnországi Eurovíziós Dalverseny döntőjébe került május 10-én, miután vette az elődöntő akadályát. A több mint százmillió tévénéző csütörtök este a minőségre, a kiváló hangra, az érdekes produkciókra és a kelet-európai zenére szavazott.

Szombat este a magyar énekesnő nyolcadikként lép majd a Hartwell Areena színpadára. Az elődöntőben 28 ország indult, közülük a legtöbb szavazatot kapott tíz dal, illetve előadó jutott tovább. Magyarországon kívül bejutott a döntőbe Fehéroroszország, Macedónia, Szlovénia, Grúzia, Lettország, Szerbia, Bulgária, Törökország és Moldova. Nyolcadik éve minden ország résztvevője maga döntheti el, milyen nyelven adja elő versenydalát.

Alapvető szabály lesz a döntőben is, hogy a nézők a saját országuk dalára nem szavazhatnak. Szavazni telefonon és sms-ben lehetett. A döntőben 14 garantált hely van. Ehhez a 14 produkcióhoz csatlakozott az elődöntőn legtöbb szavazatot kapott tíz dal.

A május 10-i, késő éjszakába nyúló elődöntőben 28 ország előadója versenyzett. Többnyire dallamos slágerek és álrock dalok váltogatták egymást. A hangsúly a számok legtöbbjénél a látványra, a show-elemekre helyeződött.

Rúzsa Magdi a kedvezőnek mondható 22. sorszámot kapta, amikor a rendezők kisorsolták az elődöntő fellépőinek sorrendjét. A Megasztár győztese az Aprócska Blues című saját szerzeményű számával, mezítláb, egyszerű farmerban és fehér atlétatrikóban hódította meg a nézőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik